شکل a-1 درگیری دو چرخ دنده خارجی و شکل b-1 درگیری یک چرخ دنده خارجی و یک چرخ دنده داخل را نشان می دهد .

شکل 1

در شکل –a 2 تصویر دو چرخ دنده خارجی معمولی درگیر شده با دندانه راست و در شکل –b 2 تصویر دو چرخ دنده خارجی درگیر شده با دنده مورب یا مایل ( بصورت سه خط نازک مورب بر روی خط محور) و در شکل –c 2 تصویر دو چرخ دنده خارجی درگیر شده با دنده زاویه دار ( بصورت سه خط نازک زاویه دار بر روی خط محور) نشان داده شده است .


شکل 2

در شکل 3 دندانه های مختلف چرخ دنده ها نشان داده شده است .

طرز قرار گرفتن دندانه های یک چرخ دنده برمبنای  خطوط نیمرخ معلوم می شود ، که خط نمیرخ یعنی خط برش نمیرخ دندانه با یک سیلندر و یا مخروط که محور چرخ دنده یکی باشد .

شکل3

در شکل 4 چگونگی ترسیم درگیری چرخ دنده خارجی معمولی را جهت تبدیل حرکت دورانی به حرکت خطی نشان می دهد .

شکل 4

چگونگی محاسبه چرخ دنده ساده خارجی با دندانه مایل در شکل 5 نشان داده شده است .

شکل 5

ارتفاع دندانه ، ارتفاع پای دندانه، ارتفاع سر دندانه و لقی سر دندانه همانند چرخ دنده های ساده محاسبه می گردد . ابزارهایی که جهت ساخت چرخ دنده های پیشانی استفاده می شوند ، بر حسب مدول نرمال تعیین می گردند . دندانه ها در چرخ دنده های ساده با دندانه مایل ، بصورت پیچی شکل بر روی بدنه استوانه ای چرخ دنده قرار می گیرد.

نکته : از مدول پیشانی (m1) به جای مدول نرمال (mn) در محاسبه قطر دایره گام چرخ دنده های ساده خارجی با دندانه مایل استفاده می شود . همچنین در حالت موازی بودن محورهای دو چرخ  دنده ساده خارجی با دندانه مایل ، یکی از چرخ دنده ها راست گام و چرخ دنده دیگر چپ گام می باشد و زاویه هر دو چرخ دنده با هم مساوی بوده       (β12) و معمولاً برابر با 250 تا 80 است .